Frequently Asked Questions

Wat moet ik aan?

Het allerbelangrijkste is dat je je lekker voelt in de kleren die je aan hebt. Bij newborn fotoshoots is het het mooist om witte of lichte kleding aan te hebben. Een zwart T-shirt werkt bij bepaalde foto's ook erg mooi. 

Bij fotoshoots waar jullie met meerdere personen op staan is het mooi om de kleding wat op elkaar af te stemmen zodat er niet één persoon heel erg uit springt.

Wat moet mijn kind aan?

Baby'tjes fotografeer ik het liefst bloot of met een witte romper; dit houdt de foto's zacht en puur. Bij newborn meisjes kan een jurkje ook heel erg leuk werken. Trek voor de fotoshoot je baby alleen een romper aan en dek hem of haar in de autostoel toe met een deken. Dan hoeven we jouw baby minder te storen met uitkleden als jullie hier zijn.
Bij wat oudere kindjes trek je in eerste instantie iets aan waar je kind zichzelf lekker in voelt. Alles kan en alles mag! Denk er bij de cake smash wel aan om een extra setje kleren mee te nemen.

Hoe lang duurt een fotoshoot ongeveer?

De duur van de fotoshoot staat meestal beschreven bij het pakket. Bij Newborn duurt de shoot tussen de 1,5 en 3 uur. Het ligt er maar net aan of het babytje lekker wil slapen of tussendoor nog gevoed moet worden.

Waar worden de foto's gemaakt?

Newborn en cake smash fotoshoots doe ik het liefst in mijn studio, hier heb ik alle spulletjes bij de hand. Portret en zwangerschapsfotografie kan zowel in de studio als op een mooie buitenlocatie plaatsvinden. Bij regen wordt de shoot naar binnen verplaatst of boeken we een andere datum.

Kom je ook aan huis?

Ja dat kan! Voor lifestyle reportages kom ik aan huis, dit kan zowel bij Newborn als bij zwangerschap.

Wanneer vindt een newbornshoot plaats?

Een newbornshoot vindt bij voorkeur plaats tussen de 5 en 25 dagen. Dan slaapt een baby nog veel en zijn ze makkelijk in alle houdingen te leggen. Een baby'tje heeft hier geen last van. Doorgaans slapen ze en krijgen ze dus nauwelijks prikkels te verduren. Als een baby heel onrustig is en blijft plannen we een andere dag, maar dit komt nauwelijks voor. 

Hoe werkt WeTransfer?

Omdat ik alle foto's in groot formaat opstuur maak ik gebruik van WeTransfer. Hiermee kan ik grote bestanden versturen. Je ontvangt van WeTransfer een mailtje met als onderwerp "Info@liselotkamphuis.nl heeft je een bestand gestuurd". In dit mailtje vind je een link naar de pagina van WeTransfer. Op de pagina van WeTransfer - die overigens privé is, niemand anders kan bij jouw foto's - kan je je foto's downloaden. Afhankelijk van je internetverbinding kan dit even duren. Je vindt een .zip bestand in de downloadmap op jouw computer, hierop kan je dubbelklikken en de foto's worden uitgepakt in een nieuwe map. 

Waar kan ik de foto's het beste laten afdrukken?

Voor het afdrukken van foto's, canvas of fotoboeken raad ik altijd www.profotnet.nl aan. Deze biedt zeer hoge kwaliteit voor een normale prijs. 
Let er bij het bestellen van foto's, canvas of fotoboeken altijd op dat de foto door de drukker niet geoptimaliseerd wordt, maar wordt afgedrukt zoals aangeleverd. Op deze manier ben je er van verzekerd dat de afdrukken er zo uit komen te zien als het digitale bestand.

Contact/Postadres

Liselot Kamphuis Fotografie

 

De Roerdomp 49

7609WB Almelo

Tel: 06 41 318 023

info@liselotkamphuis.nl

Adres Studio

Gerard Doustraat 15

7606 GA Almelo

 

De studio bevind zich in het gebouw achter het woonhuis